BLENDED LEARNING

01.12.2015 18:17

Naše škola se přihlásila do Projektu "online" výuka AJ, nazvaného Blended Learning. Tento projekt obnáší circa 20 vyučovacích hodin (ale lze zvládnout i za 2/3, u nejšikovnějších dokonce i za 1/2 času). Měl by přispět ke zlepšení AJ. Děti absolvovaly vstupní test a na konci absolvují i výstupní test, který prokáže pokrok popř. "nepokrok" ve výuce.

Vzhledem k časové náročnosti, není možné abychom se BL věnovali pouze ve škole a je třeba, aby děti na projektu pracovaly převážně doma - ideálně denně 10-15 min, popř. o víkendu max. 30 min., aby výuka měla efekt. Pokud některá cvičení nezvládnou na požadovanou úroveň (min. 75%), je třeba a doporučuje se, cvičení zopakovat, aby se látka upevnila. Pokud by žák měl ve cvičeních nízkou úroveň, program ho nepustí dál do vyšší úrovně a stejně bude tak donucen nedostatečně zvládnutá cvičení si zopakovat. Děti byly informovány.

Některé děti pracují na BL velmi intezivně adělají dobré pokroky, některé se na to bohužel ani nepodívaly. Projekt běží do konce prosince a je třeba dokončit alespoň 80% z výuky u každého žáka. Výuka je pro naši školu na základě výběrového řízení zdarma. jinak se cena tohoto online kurzu pohybuje kolem 3.000,- Kč, i proto je dobré tuto příležitost náležitě využít.

Děti budou ohodnoceny při 100% 2 známkami 1,1 o váze 5, při 80% 1 známkou 1 o váze 5, a při nesplnění 80% 1 známkou 5 o váze 5.

Osvobozeny jsou pouze děti, které nemají doma internet, resp. přístup na PC s internetem. Lze pracovat i na tabletu.